Настимир Ананиев: И избиратели на ГЕРБ ще подкрепят Манолова в София

Когато беше избрана за омбудсман, Мая Манолова беше подкрепена от депутати на ГЕРБ, независимо от партийната воля да не се гласува за нея. Смятам, че и на местните избори избиратели на ГЕРБ ще подкрепят Манолова в София, заяви Настимир Ананиев, лидер на Волт при гостуването си на Героги Кортитаров по телевизия „Европа“.

Ако Манолова се позиционира равноотдалечено от всички партии, тя ще успее да завземе центъра и да разгърне потенциала си и в ляво център, и в дясно център, допълни Ананиев.

На тези местни избори част от нашите основни приоритети са гражданското участие и прозрачността.

Държим във всички общини да има публичен онлайн регистър с гласуванията на всички  общински съветници, също така да има такъв регистър и към Инспектората към всяка община. Гражданите трябва да знаят кой получава актове за несвършена работа и на кой са отменили акта и защо, заяви лидерът на Волт.

Друг приоритет е гражданското участие, гражданите трябва да участват във вземането на решенията в общината. Също така да им се предостави свободен достъп до заседанията на общинския съвет, такъв например в София липсва. Нека общините бъдат управлявани на светло, заявяват от европейската формация.

Не на последно място трябва общинските дружества като Топлофикация, Центъра за градска мобилности други да бъдат напълно ревизирани за начина на харчене на публичните средства, които получават. Очакваме големи изненади да изскочат от тези ревизии, добави Ананиев.

Следете В интернет

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"