“Гардиън“: Ако правителството игнорира доклада за Брекзит, значи ни управляват неразумни политици |

Колкото и да се опитва британското правителство да го представи като заговор на привържениците на оставането на Великобритания в Европейския съюз, правителствените документи, в които се прогнозира какво ще се случи при Брекзит без сделка са професионален анализ, изготвен този месец за сегашното правителство – за Борис Джонсън и неговото правителство на твърдия Брекзит,

Това пише журналистката Поли Тойнби от вестник „Гардиън“. Затова той не е стар и неактуален, както се опитва да твърди правителството.

Обясненията, че прогнозите в този доклад всъщност са за възможно най-тежкия вариант ще имат ефект само върху привържениците на Брекзит на всяка цена. Останалата част от обществото ще му обърне внимание.

Ако членовете на правителството откажат да се вслушат в тези тежки истини, те може да уволнят честните правителствени служители и да си намерят други, които ще говорят лъжите, които им харесват, отбелязва Тойнби.

Ако правителството игнорира доклада, значи сме управлявани от политици, които действат неразумно. Напускането на Европейския съюз „на всяка цена“ на 31 октомври се превърна в такава мания, че изглежда вече не ги интересува какво ще се случи на 1 ноември.

И още по-странното, изглежда вече не ги интересува, че дори само няколко от предупрежденията да се окажат истина, излизането от ЕС ще лиши тях и партията им от шансове за изборна победа за години напред, изтъква журналистката.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"