Столичен общински съветник прати писмо на Тръмп за F-16 |

Столичният общински съветник инж. Симеон Славчев публикува петиция на сайта на Белия дом във връзка със сделката между България и САЩ за закупуване на 8 самолета F-16, съобщава bTV.

В нея той се обръща с молба към президента на САЩ да предложи и да внесе на Конгреса изменения в Договора с България за продажбата. 

„Молбата си до президента Тръмп мотивирам с факта, че Република България е най-бедната страна членка на Европейския съюз, като 19 % от българските граждани живеят под прага на бедността”, отбелязва инж.

Славчев.

Петицията цели чрез Конгреса да бъдат внесени съществени изменения в условията на плащането, в повишаване качествените характеристики и понижаване единичната цена на предлаганите за закупуване от България с пари от бюджета на страната 8 самолета. 

„Ако до 19 август успеем да съберем подкрепата и подписите на най-малко 100 000 българи, петицията ще бъде задължително разгледана. Така България ще получи възможността сделката за придобиване на самолетите да бъде с много по-благоприятни условия”, заяви инж. Симеон Славчев
.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"