РАЗКРИТИЕ: Хакерът Кристиян води лъскав живот: Морски почивки, секси приятелка, скъпарско возило, вървежни дрешки…(СНИМКИ)

Лъскав начин на живот води хакерът Кристиян Бойков, който удари системата на НАП, източи данните на 5 милиона българи и бе арестуван днес от ГДБОП. 20-годишният младеж се е снимал на морето в компанията си на секси приятелка. Кадри от почивките му са пуснати в профила му във Фейсбук. На тях младежът се излежава на плажа на фона на вълните.

В снимки от офиса личи и афинитетът му от хубавите дрешки – вървежни дънки и задължително лачени обувки. 

Кристиян е публикувал и снимка на скъпарско БМВ с пловдивска регистрация, за което обаче не е ясно дали е негова собственост или само харесва модела. 

Неотлъчно до него е красивата му приятелка Николета, която работи в ОББ и учи във ВУЗФ. Момичето е възпитаничка на Националната търговско-банкова гимназия и е от Първенец, Пловдивско. Завършила е училище тази година. 

На един от постовете му във фейсбук младият хакер е пуснал билборд, на който пише: Киберсигурни ли сте?, придружен с неговия коментар: Хм?:)

Както TV съобщи и показа в директно излъчване от мястото, обвиненият в атаката на НАП е работил в лъскав офис и в престижна компютърна компания. Както медията ни съобщи по-рано хакерът е експерт по киберсигурност в „ТАД груп“ и никой от компанията не е подозирал за страничните му страсти да удря сървърите на държавни институции преди в офиса им да нахлуе ГДБОП вчера.

Разследващите са установили вчера следобед откъде идва атаката и мигновено са локализирали Бойков на работното му място, където, освен че е арестуван, са извършени и претърсвания и изземвания.

Офисът на компанията се намира в престижния столичен квартал „Изток“, в скъпарския комплекс „Есте“ и от пръв поглед е ясно, че високотехнологичната фирма е имала достатъчно добър бизнес, за да може да си позволи наем на подобно място. Вероятно и заплащането на арестувания Бойков е било добро, затова не е ясно какво го е накарало да престъпи закона. Разследващите са разпитали и колегите и шефовете му. 

Собственик на компанията според търговските регистри е Иван Тодоров, който е собственик на още над 20 фирми с разнообразна дейност – от компютърни, през брокерски и строителни, до хотелиерски услуги.

Фирмата, в която работел Кристиян пък предлага именно услуги за защита от хакери – пенетрейшън тест, одит на информационни системи, обучения по информационна сигурност, защита от DDoS атаки. Няма данни обаче да е обслужвала държавни структури.

На телефоните на компанията днес не отговаряше никой, показа още проверка на .

Заради хакерската атака Кристиян е застрашен от затвор от 5 до 8 години по обвиненията, които му бяха повдигнати от прокуратурата, че неправомерно е копирал компютърни данни от сървър на НАП, като деянието представлява немаловажен случай и е извършено срещу информационна система, която е част от критичната инфраструктура. В момента той е в ареста с мярка за задържане за 72 часа.

Според информация от офиса на фирмата на Кристиян, заплащането е доста атрактивно, така че едва ли заради пари, продажба на данни, той би извършил катвото и да е престъпление. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В

свързани новини

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"